icon
icon
icon
icon
icon

chimo zei lila

Silke van Kamp


chimo zei lila

”En je stelt je voor dat er een uitweg is
Dagen stel je je dat voor
Dat de hemel op je neerkijkt
En zich voorstelt hoe je daar staat
En dat er iets
Gebeurt

En toen kwam Lila”

Chimo Zei Lila is een radicale bewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo. Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks. Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet.
Chimo Zei Lila is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid. Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

Website Silke van Kamp

Reacties van bezoekers:
“Chimo Zei Lila is mooi geabstraheerd in een sober toneelbeeld dat apeleert aan een universele troosteloosheid. De regie is doeltreffend en het einde sloeg in als een bom.”

“De voorstelling heeft een grote zeggingskracht, mede door het intense spel van haar spelers en de geweldige bewerking van de tekst.”

“De tekstbewerking is zeer raak; in de grofheid van het leven in banlieus wordt tegelijk de liefde, het verlangen en de poëzie zichtbaar. Het geheim ontrafeld zich langzaam en dat levert zeer aangrijpende momenten op” 

“Chimo Zei Lila is een van die weinige voorstellingen waarbij je tot het laatst niet weet wat er gaat gebeuren. Je voelt de hele voorstelling dat er iets mis moet gaan, maar pas op het laatste moment weet je wat; dat maakt de hele voorstelling razend spannend. Daarbij is het personage Lila heel goed neergezet. Ze houdt het midden tussen naïef en rauw.”

“Chimo Zei Lila lijkt misschien over seks te gaan, maar zij is op zoek naar iets anders. Ik ben blij dat ik deze voorstelling nu, op mijn 73e zie.”

Eten in Zaal 3
Reserveer je plekje door bij de aanschaf van je ticket via internet het aantal diners in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: (070) 4061691

chimo zei lila
Naar: Lila dit ça, Chimo (1996)
Bewerking: Yentl van Stokkum
Regie: Silke van Kamp
Spel: Leandro Ceder, Claire Hordijk
Dramaturgie & scriptdoctor: Jip Vuik
Regie assistentie & Productie: Luca Meisters
Scenografie & posterbeeld: Mees Walter
Begeleiding: Liesbeth Coltof
Mede mogelijk gemaakt door: via zuid
Met dank aan: Toneelacademie Maastricht, Tarik Moree, Kristina Zimmerman