icon
icon
icon
icon
icon

Blue

Marijn Brussaard / Frascati Producties


Blue

In Blue bouwt theatermaker en componist Marijn Brussaard een audiovisuele beleving. Met associatieve beeldenreeksen en gestripte, gebroken akkoorden probeert hij de grote hoeveelheid data te duiden die we elke dag op ons af krijgen. Blue gaat over de toekomst, digitalisering en natuur.

Met de komst van het data-tijdperk is er een paradox ontstaan: verbonden zijn gaat gepaard met ontmenselijking. De pracht en de wreedheid hiervan worden in Blue gelijkwaardig naast elkaar getoond. Het beeldconcert geeft een inkijk in Brussaards persoonlijke leven en schetst tegelijkertijd een beeld van de hyper-generatie waar hij toe behoort. De millennial-generation probeert in de 21e eeuw nieuwe wegen te banen met oude concepten als romantiek, narcisme, seks, eenzaamheid, identiteit en succes.

Marijn Brussaard (Nederland, 1993) weet zijn publiek uit te dagen maar tegelijkertijd ook voor zich in te nemen. Zijn muzikale performances tonen een bijna universeel ‘lijdend lichaam’ in een moderne samenleving. Brussaard volgde de vooropleiding van de Nationale Balletacademie en studeerde vervolgens in 2014 af aan de Mime Opleiding met de solovoorstelling Rhythm of the Night (te zien in het debuut van Via Rudolphi). Daarna maakte hij bij Frascati Variety Show; een solo-medley waarbij hij de gehele popgeschiedenis aan flarden zong en Forever Young  een bezwerend concert/performance met zijn alter ego Young Ludo in de hoofdrol. De voorstelling werd geselecteerd voor Circuit X, onderdeel van het Vlaams Theaterfestival. Marijn Brussaard maakt ook elektronische, avant-gardistische muziek als onderdeel van muziekformatie Know V.A..

Eten in Zaal 3
Reserveer je plekje door bij de aanschaf van je ticket via internet het aantal ‘Diners’ in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: (070) 4061691

Blue is een performance die een prettig soort eigenheid en originaliteit heeft. Brussaard is het volgen waard.

de Volkskrant

Performancekunstenaar Marijn Brussaard zoekt in Blue naar het grensgebied tussen cultuur, natuur en technologie (...) De voorstelling is een opwindend bewijs van Brussaards artistieke potentieel.

de Theaterkrant

Concept en performance: Marijn Brussaard
met medewerking van: Barnaby Savage
Eindregie: Bianca van der Schoot
Tekst: Coen Cornelis
Lichtontwerp: Wouter Versteege
Coaching: Quirine Racké, Helena Muskens
publiciteitsbeeld & 3D animaties: Thomas de Rijk
scenefoto's: Bas de Brouwer