icon
icon
icon
icon
icon

Barbie & Ken 4ever

Øystein Johansen / Bunnyhead productions


Barbie & Ken 4ever
8 november 2018
20:30
Zaal 3 / De Constant Rebecqueplein 20-A
Den Haag
9 november 2018
20:30
Zaal 3 / De Constant Rebecqueplein 20-A
Den Haag

“Im a Barbiegirl, in a Barbie world
Life in plastic – its fantastic
You can brush my hair, undress me everywhere”
– Barbiegirl – Aqua

Barbie and Ken 4ever is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van seriemoordenaars Paul Bernardo en Karla Homolka (Toronto, Canada). Voor de buitenwereld waren Paul en Karlahet perfecte koppel. Amper drie maanden nadat ze elkaar leerde kennen begon het stel aan een reeks gruwelijke verkrachtingen en moorden. Ze namen al hun daden op. Dit filmmateriaal zou later een belangrijke rol spelen in hun veroordeling. Tot op de dag van vandaag stelt Paul dat hij nooit iemand heeft vermoord.

In Barbie and Ken 4ever wordt het menselijke instinct en de hang naar wreedheid onder de loep genomen. De focus ligt op de mechanismes van plezier en lust die verbonden zijn met het ervaren en toebrengen van pijn en op de machtsrelaties die hierbij tot stand komen. Øystein Johansen onderzoekt in deze voorstelling de machtspelletjes tussen de mensen die bij deze gruwelijke daden betrokken waren: Paul, Karla en het slachtoffer. Hoe kan iemand controle krijgen over iemand anders en wat gebeurt er wanneer de zoektocht naar macht allesoverheersend wordt?

Eten in Zaal 3
Reserveer een tafeltje door bij aanschaf van je ticket via internet het aantal diners in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: 088 3565369

Performers: Tessa Friedrich and Marius Mensink
Dramaturgie: Jonas Rutgeerts
Regisseur: Øystein S. Johansen
geluidsontwerp: Hans Kristen Hyrve
een co-productie met: Generale Oost, School van Gaasbeek and Black Box