icon
icon
icon
icon
icon

A room with a view

Theatre Hotel Courage


A room with a view
23 november 2017
20:30
Zaal 3 / De Constant Rebecqueplein 20-A
24 november 2017
20:30
Zaal 3 / De Constant Rebecqueplein 20-A
25 november 2017
20:30
Zaal 3 / De Constant Rebecqueplein 20-A

In A room with a view krijgen de verhalen die Theatre Hotel Courage van over de hele wereld heeft verzamelt, gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. Deze maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving; de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling.
Deze universele karakters worden op virtuoze wijze gespeeld door de acteurs. In een volstrekt lege ruimte -met alleen mime, muziek en de maskers –  brengen zij samen met de muzikanten de verhalen van hun personages tot leven.
Theatre Hotel Courage is het internationale theatergezelschap van Katrien van Beurden. Samen met haar team verzamelde ze de afgelopen jaren verhalen uit Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina. In de beeldende voostelling A room with a view delen zij die verhalen door middel van verbluffende transformaties. Hun hotel is een metafoor voor de geglobaliseerde wereld waarin ieder zijn plek heeft en iedereen streeft naar een beter leven. Theatre Hotel Courage deelt op speelse wijze internationale verhalen, maakt culturele verschillen zichtbaar en legt universele behoeftes bloot.

Regie en presenttie: Katrien van Beurden
Regie assistentie: Micaela Miranda
Tekst en spel: Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller, Anne Fé de Boer, Alaa Shehada, Saber Shreim, Nii Kwartelai Quartey, Khadijeh Khanfari Poor, Joey Donnelly
Muziek: Remy van Kesteren, Nora Fischer, Ramon Lormans, Peter Vigh, Tobias Borsboom
Dramaturgie: Judith Wendel, Marieke Nooren
publiciteit: Pien Roeland