icon
icon
icon
icon
icon

A room with a view

Theatre Hotel Courage


A room with a view

Theatre Hotel Courage besloot drie jaar geleden, onder leiding van Katrien van Beurden, de wereld over te trekken. De groep trainde lokale acteurs in hun eigen ontwikkelde speelstijl met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden, zoals de oude vrouw, de macho en de verlegen jongen. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, sloppenwijken en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’
Het resultaat is de virtuoze voorstelling A Room With A View, met een internationale cast van acteurs en muzikanten, die in een lege ruimte met mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot.

In A Room With A View zien we een hotel waarin medewerkers alle voorbereidingen treffen voor een zeer belangrijk evenement. Een Europese, Arabische en Amerikaanse baas zijn ingehuurd om het kleurrijke personeel te leiden en de gasten te behagen. Tot hun grote frustratie wordt het hen al snel duidelijk dat deze dag niet vlekkeloos zal verlopen. De ogenschijnlijk onschuldige conflicten tussen de medewerkers lopen zo hoog op dat een grote catastrofe onomkeerbaar lijkt.

Theatre Hotel Courage brengt een ode aan de overlevingsdrift van de mens, die vaak in de zwaarste situaties de grootste creativiteit, speelsheid en vindingrijkheid laat zien.

Eten in Zaal 3
Reserveer je plekje door bij de aanschaf van je ticket via internet het aantal ‘Diners’ in te vullen, of door te bellen naar Zaal 3: (070) 4061691

Regie, muziekregie & concept: Katrien van Beurden
Regie assistentie: Micaela Miranda
Tekst en spel: , , Anne Fé de Boer (Nederlands), Alaa Shehada, Saber Shreim (Palestina), Nii Kwartelai Quartey (Ghana), Khadijeh Khanfari Poor (Iran), Joey Donnelly (Amerika), Chandana Sarma (India)
Spel en tekst (repetitieperiode): Aqil Dahhan, Santino Slootweg
Muziekcompositie: Remy van Kesteren, Arend Bruijn, Peter Vigh
Muziek: Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers, Pieter de Koe, Tobias Borsboom
Maskermaker: Den Durand
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Regie assistent: Maria Martinez Paya
Techniek: Lucas de Groen
Dramaturgie: Dennis Molendijk
Productie: Anna Nuninga, Ezra Bredius, Charlotte Pas
publiciteit: Alles voor de kunsten, Kernteam CouRage
Fotograaf: Omar Imam